Brezplačen avtobusni prevoz za kolesarje

BREZPLAČEN AVTOBUSNI PREVOZ ZA KOLESARJE

Arriva Štajerska d.d. in Občina Ruše so sklenile Dogovor o financiranju vozovnic za kolesarje in prevoz njihovih koles. Občina Ruše v celoti subvencionira prevoz kolesa in kolesarja. Ob vikendih so vsi avtobusi opremljeni z nosilci za kolesa, med tednom dopoldan in popoldan, v skladu z voznim redom.

 

Družba Arriva Štajerska je v sodelovanju z Občino Ruše na treh avtobusih, ki vozijo na relaciji Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju, namestila posebne nosilce koles, ki potnikom omogočajo postavitev kolesa na avtobus na vsaki vstopni postaji.

Z uvedbo možnosti prevoza kolesa z avtobusom smo želeli javni prevoz narediti bolj dostopen za kolesarje in vožnjo s kolesom bolj dostopno za uporabnike javnega prevoza.

Za marsikaterega dnevnega migranta je kombinacija kolesa in avtobusnega prevoza idealna za prevoz na delo ali v šolo. S kolesom na avtobus, od izstopnega postajališča naprej pa spet s kolesom do cilja. V Rušah in Mariboru je to odlična rešitev predvsem za tiste, katerih cilj ni v neposredni bližini avtobusih postajališč.

Novost letošnjega leta je, da je prevoz za potnike (kolesarje) na relaciji Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju, ki potujejo na avtobusu skupaj s svojim kolesom, brezplačen. Med Občino Ruše in Arrivo Štajerska je sklenjen Dogovor o financiranju vozovnic za kolesarje in prevoz njihovih koles. Dogovor velja od 1. 4. do 31. 10. 2018. Občina v celoti subvencionira prevoz kolesa in kolesarja.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih so vsi avtobusi, ki vozijo na relaciji opremljeni z nosilcem za prevoz koles, med delavniki pa tisti, ki vozijo dopoldan in predvsem popoldan.

 

V prilogi vozni redi: Odhodi, Ruše, Smolnik, Maribor, odhodi z nosilci koles so označeni z rdečo barvo

Priloga: Vozni red

Smolnik obračališče

Maribor AP

Ruše