Fitnes na prostem

Občina Ruše je pričela z izgradnjo novih športnih površin s sklopom zunanjih fitnes naprav v parku pred zdravstvenim domom v neposredni bližini stadiona NK Pohorje in Športnega parka.

Vse naprave bodo namenjene brezplačni vadbi meščanom.

Ruše  tako dobivajo sodobne fitnes naprave na prostem. Verjamemo, da bodo zunanje fitnes naprave dobro služile svojemu namenu, saj se je povečalo povpraševanje meščanov po »ulični vadbi« (ang. street workout).

Rušane tako želimo vzpodbuditi k aktivnejšemu preživljanju prostega časa, vzdrževanju telesne kondicije in k razvijanju pozitivnega odnosa do zdravega načina življenja.

Vadba je zabavna in sproščujoča, namenjena vsem starostnim skupinam, ob njej se družite in kakovostno izkoristite svoj prosti čas.

Zdravje je največja vrednota. Vzpostaviti ali obdržati dobro kondicijo ob pravilni prehrani in telesni vadbi je postala glavna naloga posameznika v moderni družbi. Z vadbo v naravi pripomoremo k boljši prekrvavitvi, večji koncentraciji kisika, konstantni telesni kondiciji in dobimo potrebno energijo za premagovanje vse bolj stresnega vsakdanjika.