Kaj ruši in kaj gradi mladostnikov svet

Vabljeni vsi, ki se pri svojem delu srečujete z otroci in mladostniki ter ob tem tudi s problematiko zlorabe drog.

SPREJEMNI CENTER RUŠE

Ulica 27. decembra 2

2345 Bistrica ob Dravi

Tel./fax.: 02 661 01 01

Gsm: 041 358 668

sc.ruse@projektclovek.si

www.projektclovek.si

Bistrica ob Dravi, 9. 11. 2016

 

 

V novembru mesecu preprečevanja zasvojenosti vas vabimo na predavanje

 

KAJ RUŠI IN KAJ GRADI MLADOSTNIKOV SVET

 

v torek, 29. 11. 2016  ob 17 h

 

v prostorih CWMB, Pobreška cesta 20, Maribor, v II. nadstropju

 

Predavateljica:   Dora Pal, dipl. soc. del., družinska terapevtka

Lokacija:   za Evroparkom (steklena stavba)

Kontakt:    041 325 530 Božena, Društvo Projekt Človek,

 02 333 13 16 Borut, CWMB

 

Vabljeni vsi, ki se pri svojem delu srečujete z otroci in mladostniki ter ob tem tudi s problematiko zlorabe drog.

 

Prijave sprejemamo do 28. 11. 2016 na naslov: bozena.blanusa@projektclovek.si; ali na tel številko 041 325 830. Število mest je omejeno.

 

Otroci in mladostniki so v sodobnem svetu izpostavljeni številnim vplivom, tistim, zaradi katerih se že zgodaj pojavljajo zametki zasvojenosti, kot tudi vsem možnostim, ki nudijo zdravo odraščanje. Novodobne tehnologije, hitenje, kapitalističen odnos do sveta, pomanjkanje vrednot in velikokrat neosebni odnosi niso najboljša popotnica današnji mladini; hkrati pa na drugi strani vedno bolj prihaja v ospredje  potreba po pristnejšem stiku, združevanju, ekologiji, zdravemu načinu življenja in umeščenosti v družbo. 

V prispevku bo tudi z vidika dela v društvu Projekt Človek prikazala  katere so pasti odraščanja in kako lahko starši, šola in družba pomagajo graditi zdrav in prijeten svet tako zase kot za otroke in tako znižujejo možnosti za razvoj zasvojenosti.

 

O predavateljici:

Dora Pal,  družinska terapevtka, diplomirana socialna delavka, ki že več kot  20 let neposredno terapevtsko dela z zasvojenimi in njihovimi svojci  (Društvo Projekt Človek, Društvo UP), izvaja preventivno delo s starši in dijaki s področja zasvojenosti; vodi preventivne delavnice z dijaki in jih uči socialnih veščin; vodi izobraževana za strokovni kader in starše s področja urejanja zasvojenosti, zaposlena kot strokovna vodja programov Projekt Človek.

 

Strokovna vodja:                                                                                        Predsednica Društva Projekt Človek:

Dora Pal, dipl. soc. del.                                                                              mag. Suzana Puntar, univ. dipl. psih.

Družinska terapevtka