Najboljši v kemiji dijak iz Ruš

Kemijska šola Ruše je gostila številne goste in bodoče kemike, najboljši dijaki so se namreč pomerili na državnem tekmovanju

Kar 150 obiskovalcev iz petih slovenskih šol, na katerih si je mogoče pridobiti poklic kemijskega tehnika, številne goste iz kemijske industrije in druge je sredi tedna gostila Gimnazija in srednja kemijska šola (GSKŠ) Ruše.

Že vrsto let ohranjajo tradicijo srečanj, tokratno, že 22. zapovrstjo, so torej gostili na tukajšnji šoli. Predstavniki šole z ravnateljem Marjanom Kukovičem na čelu so pripravili več strokovnih in tudi družabnih dogodkov.

Samo Robič, podravnatelj GSKŠ Ruše, je včeraj povedal, da so zadovoljni z odzivom in izvedbo srečanja, katerega namen je navezovanje stikov med mladimi bodočimi kemiki, promocija znanj iz kemije in te stroke nasploh. Med tem ko so za svoje goste pripravili strokovno predavanje, ogled Hidroelektrarne Fala, najstarejše na Dravi, ..., se je petnajst najboljših dijakov iz vseh slovenskih kemijskih šol pomerilo na državnem tekmovanju kemijskih tehnikov.

V kemijskem laboratoriju so morali dijaki z analizo realnega vzorca dokazati znanje iz laboratorijske analizne tehnike in drugih strokovnih kemijskih predmetov.

Popoldne je sledila slovesnost, na kateri so razglasili rezultate. Ocenjevalci so imeli težko nalogo in na koncu so na prvo mesto postavili kar dva dijaka.

Ob dijaku šole gostiteljice Mateju Pintariču je prvo mesto zasedel dijak Šolskega centra Novo mesto Jan Siler Hudoklin, tretje mesto je pripadlo Matiji Arzenšku, Šolski center Celje.

Na tekmovanju pa so sodelovali še dijaki Šolskega centra Ljubljana in Dvojezične srednje šole Lendava.

 

Vir: Večer (mbk)