OBVESTILO OBČANOM - COVID-19

Za preprečevanje širitve koronavirusa COVID-19 vam posredujemo naslednje informacije:

·                 pogosto si umivajte roke (voda in milo), v kolikor to ni mogoče si roke razkužujte z namenskim razkužilom za roke;

·                 omejite telesne stike – brez rokovanja in trepljanja, imejte tudi varnostno razdaljo (min. 1,5 metra);

·                 omejite svoje gibanje v večjih skupinah;

·                 uporaba otroških igral na športnih površinah občine Ruše ni dovoljena;

·                 nakup potrebščin opravite v večjih časovnih razmikih ter se v trgovini ne zadržujte predolgo;

·                 informacije o koronavirusu dobite na brezplačni telefonski številki 080 14 04;

·                 žalne in pogrebne slovesnosti potekajo v ožjem družinskem krogu.

 

Zdravstveno varstvo

V primeru, da ste oboleli in imate možnost elektronskega komuniciranja, pišite na elektronski naslov

zd@zd-mb.si o nujnih podrobnostih vašega obolenja.

V primeru, da te možnosti nimate, pokličite na telefonsko številko ambulante osebnega izbranega zdravnika ali na 02 228 62 00 in spremljajte navodila odzivnika, ki vas bo prevezal do strokovnega medicinskega osebja.

V času nedelovanja ambulante družinske medicine lahko pacienti pokličete ambulanto za splošno nujno medicinsko pomoč na telefonsko številko 02 333 18 09.

V primeru, da občan zboli in ostane v domači oskrbi, naj za obolelega najprej poskrbijo svojci. V primeru, da oboleli ne bo imel možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi najnujnejšimi zadevami, objavljamo OBČINSKO telefonsko številko 051 628 948, na katero pokličete za dostavo le-teh.

 

Zobozdravstveno varstvo

Zobozdravstveno varstvo za otroke in odrasle poteka na Vstopni točki na lokaciji Ulica Kneza Koclja 10 - izključno za nujne primere in sicer med 7.00 in 20.00 uro. Vsi ostali že naročeni zobozdravstveni pregledi se do nadaljnjega odpovedujejo, pacienti bodo o novih terminih pravočasno obveščeni.

 

Nujno varstvo otrok

Na telefonsko številko 051 628 948 sporočite tudi, če potrebujete nujno varstvo otrok.

 

Poziv prostovoljcem

Civilna zaščita Občine Ruše v času razglašene epidemije virusa COVID-19, poziva občane, mlajše od 40 let, zdrave in brez bolezenskih znakov, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati pri oskrbi obolelih z najnujnejšimi potrebščinami, da svojo pripravljenost za sodelovanje in pomoč sporočite na telefonsko številko 051 628 948.

 

Za aktualno stanje spremljajte uradne povezave Vlade RS, NIJZ in drugih verodostojnih organizacij.