PREDSTAVILI PROJEKT SONČNE URE V RUŠAH

Študenti predstavili zamisli in oblikovali predloge celovitih rešitev postavitve učnega parka sončnih ur v Rušah

V sklopu projekta so študenti in mentorji v sodelovanju z Občino Ruše in drugimi partnerji včeraj v Športnem parku Ruše predstavili zamisli in oblikovali predloge celovitih rešitev postavitve učnega parka sončnih ur na izbranih lokacijah v naši občini. 

Vodja projekta, dr. Matej Mencinger, mentorji in študenti Univerze v Mariboru so predstavili namen projekta in njegove rezultate sodelujoči partnerji pa svoje videnje pomena projekta in implementacije rezultatov v Občini Ruše.

 

Učni park »Sonce« v občini Ruše se izvaja na podlagi javnega razpisa »Projektno delo z negospodarskim in neprofitnim sektorjem – v sklopu programa ŠIPK – »Študentski Inovativni projekti za družbeno korist 2016 – 2018« (v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020).

Partnerji v projektu so: Univerza v Mariboru - Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše, Astronomsko društvo Orion Maribor, Občina Ruše in OŠ Janka Glazerja Ruše.

 

Več o projektu na spletni strani Občine Ruše https://ruse.si/za-obiskovalce/soncne-ure/

 

Več fotografij dogodka na https://www.facebook.com/pg/obcinaruse/photos/?tab=album&album_id=960387414140893