Ruše razvojno najbolj prodorna občina v vzhodni Sloveniji

Včeraj je Občina Ruše na prireditvi Zlati kamen, ki je vrhunec večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku Slovenskih občin, dobila nagrado Zlati kamen za vzhodno Slovenijo.

Kot so zapisali organizatorji je Občina Ruše naredila razvojni zasuk. Po njihovem mnenju se je v prejšnjem obdobju osredotočalo na stvari, na infrastrukturo. V zadnjih štirih letih se je v ospredje postavilo človeka. Posebno pozornost je namenjena izobraževanju, torej duhu, in športu – telesu. Vse to je majhen delček mozaika, zaradi katerega so Ruše na šestem mestu po življenjskem standardu med vsemi slovenskimi občinami. Po vrednosti merljivih kazalnikov so Ruše ena najhitreje razvijajočih se občin v Sloveniji.

Občina Ruše se zahvaljuje vsem svojim občanom, podjetnikom, izobraževalnim institucijam, društvom, ki so skupaj z delom občinske uprave pripomogli k nagradi, s katero se je prepoznalo dosedanje delo in trud za razvoj in dvig življenjskega standarda v občini.

V letošnjem letu se nadaljuje delo za dvig življenjskega standarda z gradnjo kolesarske poti do Maribora, obnovo kulturnega doma, obnovo trga v Bistrici ob Dravi, izbiro koncesionarja za čiščenje odpadnih voda, prenovo pokopališče vežice, obnovo vodovoda ter drugih komunalnih projektov.

Več o Zlatem kamnu na http://www.zlatikamen.si/