RUŠE V FINALU IZBORA ZA ZLATI KAMEN

RUŠE V FINALU IZBORA ZA ZLATI KAMEN

Na dogodku vsako leto razglasijo razvojno najbolj prodorne občine Slovenije, razpravljajo o aktualnih temah, ki se vežejo na izbor, predstavljajo dobre prakse in organizirajo bazar lokalnih dobrot iz vseh regij Slovenije.

 

Kandidatke za nagrado Zlati kamen 2018 so poleg Ruš še Ajdovščina, Kobarid, Postojna, Ivančna Gorica, Kočevje, Logatec, Brežice, Radlje ob Dravi, Žalec, Hoče-Slivnica in Murska Sobota.

 

Kot so zapisali organizatorji, V Občini Ruše so razvojno močno oprli na izobraževanje in šport, kraj pa ponuja za slovenske razmere eno najboljših kakovosti bivanja.

 

Katera je prejemnica nagrade Zlati kamen 2018 bodo organizatorji slovesno razglasili na konferenci Zlati kamen, 13. feburarja v Festivalni dvorani v Ljubljani.

 

Vsakoletno tradicionalno srečanje občin Slovenije, konferenca Zlati kamen, je prerasla v enega največjih in najpomembnejših dogodkov na tem področju v Sloveniji. Vsako leto se dogodka udeleži približno 150 udeležencev iz slovenskih občinskih predstavnikov in predstavnikov ostalih zainteresiranih javnosti iz privatnega in javnega sektorja.

Priznanje v okviru izbora Zlati kamen podeljujejo najvišji predstavniki vlade, strokovnega sveta Zlatega kamna in zmagovalnih občin.

Dogodek je namenjen vsem, ki vodijo in upravljajo občine in delujejo v javni upravi, javnih podjetjih, zasebnih podjetjih, ki sodelujejo in spremljajo razvoj občin.

Je edini tako velik dogodek, ki je hkrati tudi vrhunec večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku Slovenskih občin v sklopu raziskovalnega projekta in izbora Zlati kamen. Na dogodku vsako leto razglasimo razvojno najbolj prodorne občine Slovenije, razpravljamo o aktualnih temah, ki se vežejo na izbor, predstavljamo dobre prakse in organiziramo bazar lokalnih dobrot iz vseh regij Slovenije.

 

Več na: http://www.zlatikamen.si/clanki/zlati-kamen-/12-finalistk-leta-2018/