S "pomladnim dnevom športa" SMO V RUŠAH OTVORILI SEZONO REKREACIJE

S »pomladnim DNEVOM ŠPORTA« SMO V RUŠAH OTVORILI SEZONO REKREACIJE 

NOVI »STREET WORKOUT«

 

Praznujemo prvo obletnico obnovljenega Športnega parka Ruše s kolesarskim pumptrackom, igriščem za inline hokej, skate parkom, otroškim igriščem. Pridobili smo poligon za novi šport  „Street workout“ za vadbo na prostem.

 

Pomladni DAN ŠPORTA ponudil več kot 14 športov

 

Danes, 21. 4. 2018, smo v Športnem parku Ruše odprli sezono rekreacije Dan športa, kjer smo na zabaven način predstavili možnosti preživljanja prostega časa, rekreacije in športa v Rušah.

Obiskovalcem je bilo na voljo 14 športov, v katerih so se lahko preizkusili in sodelovali skupaj s športnimi vaditelji, sodelujočimi športnimi društvi ter organizacijami.

Prostovoljno gasilsko društvo Ruše je predstavilo uporabo avtomatskega defibrilatorja (AED) na lutki.

 

Na voljo so bili športi: odbojka na mivki, ulična košarka, aktivnosti za najmlajše, floorball na inline hokej igrišču, rolanje, skate session, tekmovanje slovenske pump lige »Pumpaj Slovenja«, e-kolesarjenje, tek, nordijska hoja, vodne aktivnosti na Dravi, vadba v vodi v bazenu, kegljaška liga, ustvarjalna delavnica za otroke in dan odprtih vrat Bazena Ruše, kjer je bil vstop s kartico ŠPORT RUŠE 1 EUR.

 

Prva obletnica prenovljenega Športnega parka Ruše z novim »Street workoutom« za vadbom na prostem.

 

V enakem času lani je Občina Ruše prenovila Športni park Ruše, postavilo se je novo igrišče za inline hokej, kolesarski poligon »pumptrack«, novi skate park in igrišče za otroke ter fitness na prostem.

Letošnja pridobitev "Street workout" za vadbo na prostem, ki omogoča trening z lastno težo, se je postavil v okviru projekta "Ustvarjanje športne platforme in prepoznavnosti občine" Lokalne akcijske skupine LAS DRAVA.

Organizator pomladnega DNEVA ŠPORTA je Javni zavod CEZAM. Pri organizaciji so sodelovali:

Športno društvo Ruše (košarka, odbojka), Vrtec Osnovne šole Janka Glazerja Ruše, Floorball zveza Slovenije, Športno društvo ABC ŠPORT, Luka Pen, Tilen Frank ŠKD BSX racing team Maribor, Turbo bikes Pohorje, Matija Meden, Športno društvo Pure Sport, Matjaž Črešnar, Plavalni klub Ruše, Kegljaška liga Maribor, Svetlana Sabantseva, GPO Ruše in DJ Jure Pepelnik.

 

Vesna Glavendekić, vodja prireditve

CEZAM Ruše