Šport Ruše

PREDSTAVLJAMO OBNOVLJENE IN NOVE POVRŠINE ŠPORTNEGA PARKA RUŠE TER ZNAMKO ŠPORTA "ŠPORT RUŠE"

ŠPORT RUŠE

http://www.sportruse.si/

NAJVEČJI KOLESARSKI POLIGON T.I. "PUMP TRACK" (GRBINASTI POLIGON) V SLOVENIJI Poleg igrišč je nastal največji kolesarski poligon t.i. "pump track" (grbinasti poligon) v Sloveniji. S pumptrackom dopolnjujemo kolesarsko ponudbo v Občini Ruše.

Lani se je označilo 120 km kolesarskih poti v okviru projekta „Ride Ruše“ ( http://www.ride-ruse.si), v planu je še izgradnja kolesarske poti skozi Občino Ruše, ki bo del mednarodne Dravske kolesarske poti.

Del sredstev za izgradnjo pumptracka je doniralo podjetje Geberit iz Ruš. Športni park Ruše bo z obstoječimi, novimi in posodobljenimi notranjimi in zunanjimi športnimi površinami nudil zaokroženo športno ponudbo za vse generacije, za rekreativce in tekmovalce.

Ponudba bo zadovoljiva tako delujoča društva v občini, vzpodbudila nastanek novih društev urbanih športov, privabila uporabnike tudi iz ožjega in širnega okolja. Predvsem si želimo, da bi brezplačna uporaba zunanjih športnih površin privabila mlade in jih pritegnila k aktivnemu preživljanju prostega časa.

JAVNA PREDSTAVITEV ZA OBISKOVALCE OZ. OBČANE, V SOBOTO, 22. 4. 2017 S CELODNEVNIM DOGODKOM " ŠPORT RUŠE - DAN REKREATIVNEGA ŠPORTA"

Javna predstavitev za obiskovalce oz. občane bo organizirana v soboto, 22. 4. 2017 s celodnevnim dogodkom "Šport Ruše - Dan rekreativnega športa", kjer bo praktičen prikaz uporabe športnih površin in priložnostna tekmovanja za obiskovalce. Prireditev organizira Javni zavod Cezam. Vodstvo občine bo ta dan na voljo za izjave ob 12. uri (ob servisnem objektu, kontejnerju).

 

OSTALI PODATKI

Finance Občina Ruše je za izvedbo investicije v letu 2016 pridobila sofinancerska sredstva Fundacije za šport v višini 24.559,00 EUR in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v višini 39.316,48 EUR. V letu 2018 je podjetije MEGA- METAL, d.o.o. iz Ruš kupilo in otrokom podarilo igralo na otroškem igrišču v vrednosti 18.849,00 EUR; donatorska sredstva je prispevalo tudi podjetje Geberit, d.o.o. iz Ruš v višini 4.560,00 EUR. Posodobitev igrišč in-line hokej, skate park, kombinirano igrišče za rokomet/nogomet/košarko na tartanu, igrišče za odbojko na mivki je stala 56 eurov na kvadratni meter, kvadratni meter pumpracka je stal 78 EUR.

Skupaj je za ureditev vseh športnih površin in ureditev okolice (povezovalne poti, servisni objekt, označitve, otroški peskovnik) – planiranih dobrih 335.000 EUR (180.000 EUR v letu 2016 in 155.817 EUR v letu 2017).

Znesek ni presežen.

Upravljanje Športni park Ruše upravlja Javni zavod Cezam (kot ostalo infrastrukturo Športnega parka, bazen, kegljišče)

Površine In-line hokej, skate park, kombinirano igrišče za rokomet/nogomet/košarko na tartanu, igrišče za odbojko na mivki, - skupaj 3.147 m2

“Pumptrack” površina parka: 1000 m2 vozna površina: 500 m2 dolžina proge: 260 m elementi proge: 14 zavojev, 42 valov “Pumptrack”, kolesarska steza,sestavljena je iz zaobljenih grbin in zavojev, ki so med seboj ritmično povezani v krožno zanko.

Razgibana steza omogoča pestro in zabavno, a hkrati varno vožnjo. Primerna je za vse velikosti koles, rolke, rolerje in skiroje. Po stezi kolesarjem ni treba vrteti pedal,saj se gibajo s premikanjem telesa navzgor in navzdol.