SVETOVNI DAN OTROK

Občina Ruše se je, kot dolgoletna nosilka naziva Otrokom prijazno Unicefovo mesto, tudi tokrat odzvala povabilu Unicefa Slovenije, da skupaj obeležimo svetovni dan otrok, ki bo letos v torek, 20. 11. 2018. Ta dan bodo otroci po vsem svetu opozorili nase in prevzeli vodilne vloge odraslih na različnih področjih. Gre za globalno pobudo UNICEF-a, ki daje priložnost otrokom po vsem svetu, da je njihov glas slišan in tudi upoštevan. Unicefov svetovni dan otrok , ki bo letos modro obarvan, podpirajo številni svetovni in slovenski zvezdniki. Prav tako bo otroke tudi letos podprl predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Občina Ruše se je kot dolgoletna  nosilka naziva Otrokom prijazno Unicefovo mesto, tudi tokrat odzvala povabilu  Unicefa Slovenije, da skupaj obeležimo svetovni dan otrok, ki bo letos v torek, 20. 11. 2018. Ta dan bodo otroci po vsem svetu opozorili nase in prevzeli vodilne vloge odraslih na različnih področjih . Gre za globalno pobudo UNICEF-a, ki daje priložnost otrokom po vsem svetu, da je njihov glas slišan in tudi upoštevan. Unicefov svetovni dan otrok , ki bo letos modro obarvan, podpirajo številni svetovni in slovenski zvezdniki. Prav tako bo otroke tudi letos podprl predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Občina Ruše bo v znak podpore ta dan z reflektorji modro obarvala cerkev Marijinega imena.

Akciji ob svetovnem dnevu otrok se bo pridružila tudi OŠ Janka Glazerja Ruše. Ta dan bodo otroci prevzeli različne vodilne vloge.

V znak podpore svetovnega dneva otrok pa se modro lahko obarvate, oblečete ali ste kako drugače modri tudi vi.

Če vas o svetovnem dnevu otrok zanima še kaj več in boste pošiljali sporočila po socialnih medijih prosim uporabite naslednja navodila:

UNICEF-ova uradna spletna stran:  https://starsiotroksveta.si/svetovnidanotrok

UNICEF-ova peticija za dosledno spoštovanje otrokovih pravic po vsem svetu (slednjo je mogoče podpisati še vse do 20. novembra 2019, ko jo bo ob 30. obletnici Konvencije o otrokovih pravicah UNICEF predal svetovnim voditeljem na slavnostnem zasedanju ZN-a): www.unicef.org/world-childrens-day

Globalni video #GoBlue, ki so ga v podporo svetovnega dneva otrok ustvarili Orlando Bloom, Liam Neeson, Lilly Singh, Millie Bobby Brown in Dua Lipa: https://youtu.be/QqBesqUsOR8

Uradni hashtagi (zaželeno, da se uporabljajo v vseh objavah na družbenih omrežjih): #GoBlue #WorldChildrensDay

Prosimo taggajte, da bodo lahko vaše objave lažje in hitreje delili: na Facebooku jih označite @unicef.si, na Instagramu @unicef_slovenija, na Twitterju @UNICEFsi

In seveda poročajte o tem, kako ste praznovali Svetovni dan otrok (pošljite slikovni material, ali pa jih označite na socialnih omrežjih). Lep pozdrav in upam, da se jutri vidimo modro!