Avtobusni prevozi in vlak

 

Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju: S kolesom na avtobus

Občina Ruše je skupaj z družbo Arriva sklenila dogovor možnost prevoza koles na avtobusih. Tako se lahko potniki na avtobus odpravijo kar s svojimi kolesi. Na avtobusni liniji Maribor – Ruše – Lovrenc na Pohorju je Arriva namestila posebne nosilce koles, ki omogoča postavitev kolesa na avtobus na vsaki vstopni postaji na omenjeni relaciji.

Prevoz kolesa brez dodatnega plačila


Kot so dejali na občini Ruše je prevoz koles brezplačen, vozovnica Maribor – Ruše pa znaša 2,30 evra:»Občina Ruše in Družbe Arriva želita z možnostjo dodatnega brezplačnega prevoza koles omogočiti prebivalcem Občine Ruše, da uporabijo za vožnjo avtobus do Maribora ali Lovrenca, kjer lahko pot nadaljujejo s kolesom in obratno.«. Poleg tega občini Ruše ter Lovrenc na Pohorju subvencionirata delavske vozovnice. Te stanejo le 20 evrov namesto 69 evrov, kot je to bilo doslej.

Odslej se lahko na relaciji Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju vozijo tudi kolesa. Na avtobuse na liniji je družba Arriva Štajerska namestila posebne nosilce koles, ki potnikom omogočajo postavitev kolesa na avtobus na vsaki vstopni postaji.

Skupina Arriva, Deutsche Bahn in občina Ruše , kot partnerja predstavljata nov mejnik na poti trajnostne mobilnosti. Z uvedbo možnosti prevoza kolesa z avtobusom bo javni prevoz bolj dostopen za kolesarje in vožnja s kolesom bo bolj dostopna za uporabnike javnega prevoza. Lahko je za marsikaterega dnevnega migranta kombinacija kolesa in avtobusnega prevoza idealna za prevoz na delo ali v šolo. S kolesom na avtobus, od izstopnega postajališča naprej pa spet s kolesom do cilja. V Rušah in Mariboru je to odlična rešitev predvsem za tiste, katerih cilj ni v neposredni bližini avtobusih postajališč. Trenutno so z nosilci opremili 3 Arrivine avtobuse , ki vozijo na relaciji Maribor-Ruše-Lovrenc na Pohorju . Nosilci za kolesa, ki so nameščeni na zadnjem delu avtobusa, so varni in enostavni za uporabo . Vsak nosilec omogoča prevoz šestih (6) koles hkrati . Kolo za potnika na avtobus namesti voznik avtobusa, za uporabnike pa je storitev prevoza kolesa do vključno 31. 8. brezplačna. Več informacij o novi storitvi, voznih redih in cenah je potnikom na voljo na telefonski številki 02 2350 229, ali preko spletnega naslovainfo@arriva.si ter na spletni strani www.arriva.si.

Možnost prevoza kolesa z avtobusom je še eden od skupnih projektov, s katerimi iščemo ustvarjalne in inovativne načine za izboljšanje naših storitev, ki jih vseskozi prilagajajo potrebam Arrivinih strank. In k temu bodo stremeli tudi v prihodnje, pravijo.


Avtobusni prevozi

Vozni red


Vlaki

Vozni red - uradna stran slovenskih železnic

Vozni red Ruše Maribor - urnik prevozov za printanje

IZRIŠI POT NA ZEMLJEVIDU Železniška postaja Ruše

 

KONTAKTNE INFORMACIJE TELEFON 19 99 ali  02 292 22 30