Knjižnica Janka Glazerja Ruše

Falska 18,

2342 Ruše

Telefon: 02/630 07 62

E-pošta: enota.r@mb.sik.si

Odprto: ponedeljek - petek 11-19,

sobota 8-12 h

Dostop do spleta prek WI-fi.

Decembra 2015 smo otvorili nove prostore Knjižnice Janka Glazerja Ruše. Novo pridobitev sta ob 20. novembru - Dnevu slovenskih splošnih knjižnic občanom in obiskovalcem knjižnice predala direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak in župan Občine Ruše Uroš Razpet.

 

Knjižnica Janka Glazerja se nahaja v središču mesta Ruše, ki je oddaljeno petnajst kilometrov od Maribora.

V knjižnico Janka Glazerja Ruše se lahko vpišete vsi občani, saj je enota kombinirana in namenjena otrokom, mladostnikom in odraslim. Letna članarina za zaposlene znaša 13 EUR, za študente in upokojence 10 EUR. Članarine so oproščeni: mladina do 18. leta, dijaki do zaključka srednje šole, brezposelni, invalidi in uporabniki izposoje v bolnišnico. Uveljavljanje znižane članarine in oprostitve plačila je mogoče ob predložitvi ustreznih veljavnih potrdil: dijaške/študentske/ upokojenske izkaznice, potrdila o šolanju, potrdila Zavoda RS za zaposlovanje. Članarino v knjižnico lahko z nakupom darilnega bona tudi podarite.

Z izkaznico te knjižnice si lahko izposojate gradivo v vseh enotah Mariborske knjižnice. V knjižnici so otrokom, mladostnikom in odraslim na voljo knjige različnih žanrov (dramatika, pesništvo, družbeni, zgodovinski, kriminalni, biografski, znanstveno fantastični in drugi romani, kartonke in slikanice za otroke) in strokovna literatura z vseh področij človekovega znanja (filozofija, psihologija, medicina, zgodovina, umetnost, jezikoslovje itd.). Za izposojo na dom so na voljo tudi dvd-ji z igranimi, dokumentarnimi in animiranimi filmi različnih žanrov (drame, komedije, glasbeni, vojni, pustolovski filmi itd.) in kinematografij (slovenska, evropska, neevropska, ameriška itd.).

V čitalnici lahko prebirate domače in tuje časnike in revije, ki si jih lahko izposodite tudi na dom. V otroškem predelu je urejen igralni kotiček. Dogajajo se tudi pravljične ure. Vsi dogodki, prireditve in ure pravljic so navedeni v vodniku prireditev. Brezplačno je na voljo osebni računalnik z dostopom do interneta, sistema Cobiss/Opac, različnih elektronskih podatkovnih zbirk in programa za pisanje besedil. Dokumente lahko tudi natisnete.