Center urbanih športov

Igrišča za in-line hokej, skate park, kombinirano igrišče za rokomet, nogomet in košarko na tartanu in igrišče za odbojko na mivki, se razprostirajo na 3000 m2.

 

Ruše bodo kmalu bogatejše za Center urbanih športov. Ta nastaja v Športnem parku Ruše, kjer sta tudi pokriti bazen in kegljišče, občino pa bo stal dobrih 325 tisoč evrov, od tega bodo 64 tisoč evrov dobili od Fundacije za šport. Na tri tisoč kvadratnih metrih bodo igrišča za in-line hokej, skate park, kombinirano igrišče za rokomet, nogomet in košarko na tartanu, ob tem pa še igrišče za odbojko na mivki.

Igrišča so bila dokončana decembra lani, trenutno urejajo še okolico (klopi, koši, zasaditev), poti in servisni objekt, kasneje bodo tja umestili še igrišče za otroke in tako imenovani pump track.

Občina Ruše želi z vlaganji v športno infrastrukturo zagotavljati pogoje za razvoj turizma ter za zdravo in aktivno preživljanje prostega časa občanov in obiskovalcev. Športni park ni namenjen le občanom Ruš, ampak tudi drugim obiskovalcem.